#NarinGüran için basın açıklamamız

ANKARA Parti Genel Merkezimiz önünde kadın örgütümüz @soldepkadin #NarinGüran için basın açıklamasını dostlarımız ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirdi. #NarineNeOldu sorusunu sormaya devam edeceğiz. Kadın ve çocuk düşmanlarıyla mücadele edeceğiz !

 

21 Ağustos tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bugün cansız bedenine ulaşıldı.

Acımızda öfkemizde çok büyük!

21 Ağustos günü Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’an kursundan çıkan Narin’den haber alınamadı. Eve geri dönmeyen ve kendisine ulaşamayan aile, kendi imkanlarıyla Narin’i arama yapmaya başladı. Aramadan sonuç alamayan aile, jandarma karakoluna çocuklarının kayıp olduğunu bildirdi ve arama çalışmaları başlatıldı.

Dünden bugüne, Tarikatlarda, cemaatlerde, Kur’an Kurslarında bir çok çocuk istismara uğradı. Tarikat yurtlarının istismar yuvaları olduğunu biliyoruz. Faillere uygulanmayan cezalardan, tarikatların ve cemaatlerinin önünü açarak istismara sebep olan iktidar da Narin’in ölümünden sorumludur !

Narin’i bulmak üzere arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri harekete geçti. Ancak 21 Ağustos’tan bu güne Narin’e dair biz iz bulunamadı. Bugün ise defalarca arama yapılan bölgede Narin’in cansız bedenine ulaşıldı.

Soruyoruz! Defalarca kez arama yapılan bir bölgede nasıl oluyor da bugün Narin’in cansız bedenine ulaşılıyor? Bizler biliyoruz ki bu ölümün tek bir faili yok! Organize olarak 8 yaşındaki bir çocuğu ölüme sürükleyen failler ve devlet bu suçun ortağıdır.

Aramaları ve soruşturma süreci devam eden Narin Güran’ın 18 yaşındaki abisi kolundaki ısırık izleri sebebiyle şüpheli olarak gözaltına alındı. Adli Tıp incelemeleri sonucu, izlerin Narin’e ait olmadığı tespit edildiğinde serbest bırakıldı.

Abisinin serbest bırakılmasının ardından amcasının aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Suçlamaları reddeden Salim Güran “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten öldürme” suçlamalarıyla tutuklandı.

Soruyoruz! Korumaya çalıştığınız kutsal aileniz bu mudur? Korumaya çalıştığınız “kutsal aile” bir çok kadının ve çocuğun katilidir. Her gün onlarca kadın ve çocuğun öldürüldüğü, şiddete maruz kaldığı bu düzen de savunduğunuz kutsal aileniz yerin dibine batsın!

Narin’in ölüm şüphelidir ve derhal aydınlatılmalıdır !

21 Ağustos’tan bu yana aranan Narin’in cansız bedenine ulaşılmadan önce, yayın yasakları getirilerek kamuoyu oyalanmaya çalışıldı. Halen şu anda da köye giriş çıkışlar basın mensupları da dahil olmak üzere engelleniyor. Davanın gizlilik kararı ise devam ediyor.

Yayın yasakları, etkin yürütülemeyen soruşturmalar, uygulanmayan yasaklardan cesaret alan zihniyet, her geçen gün kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının önünü açıyor.

Narin’in şüpheli ölümünün aydınlatılmasında ve ölümünden sorumlu olan herkesin cezalandırılması konusunda sürecin takipçisi olacağız.

Soldepli Kadınlar olarak AKP Hükümeti’ne soruyoruz. “Kutsal ailenizi” daha kaç çocuğun ve kadının canını alacak? Adaleti sağlamanız için daha kaç tane çocuğun ve kadının katledilmesi gerekiyor, daha kaç hayatın yarım kalması gerekiyor?

Sokakların, caddelerin biz kadınlar ve çocuklar için güvenli olmadığını biliyoruz. Sokaklardan, kampüslere, kadınların ve çocukların güvenli yaşaması için mücadeleyi büyüteceğiz. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz.

Tacize, tecavüze ve şiddete uğrayan, öldürülen her bir kadın ve çocuğun çıkaramadığı sesi, bulunduğumuz her alanda haykıracağız. Ölümün, zulmün karşısında dimdik durup hesap soracağız.

Narin’in katilleri, çocukları ve kadınları korumayıp fail aklayan AKP hükümeti halka hesap verecek. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.

Son Haberler

  • All Posts
  • Açıklamalar
  • Derlediklerimiz
  • Dünya
  • Duyurular
  • Ekoloji
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Gündem
  • Haberler
  • Kadın Hareketi
  • Kültür-Sanat
  • LGBTİQ+
  • SOLDER
  • Teori/Tarih
  • Türkiye
  • Video
Load More

End of Content.

Sosyalistler Partisi, Türkiye’de sosyalist ideolojiyi benimseyen ve bu doğrultuda politikalar üreten bir siyasi partidir. SOLDEP, toplumsal eşitlik, adalet ve dayanışma ilkeleri üzerine kurulmuş olup, emekçi sınıfların haklarını savunmayı ve sosyal adaleti sağlamayı amaçlar. Partinin temel hedefleri arasında ekonomik eşitsizliklerin giderilmesi, sosyal hakların genişletilmesi ve demokratik katılımın artırılması yer alır.

Bizden Haberdar Olun.

E-postanızı ekleyin son gelişmelerden haberdar olun.